Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Не е индивидуален, така е. Но е често срещан и причината е разбита задница/неправилен реглаж.

Моята БЕШЕ така допреди да сменя напречните щанги. Сега е бетон отзад, а преди не смеех да я карам с повече от 60 на сняг.

Към всички колеги с "танцуващи" задници (на колите ) - идете на проверка на ходовата част, сменете ако има нещо за смяна, обезателно минете на реглаж след това и после ще се чудите как сте карали досега.
    Много добре, директно казано казано. Вчера карах на баща ми 156-та, която не е SW и няма системите на моята. Нарочно я поръчках - задницата и не мръдна. Ма отзад всичко и е наред
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Не е индивидуален, така е. Но е често срещан и причината е разбита задница/неправилен реглаж.

Моята БЕШЕ така допреди да сменя напречните щанги. Сега е бетон отзад, а преди не смеех да я карам с повече от 60 на сняг.

Към всички колеги с "танцуващи" задници (на колите ) - идете на проверка на ходовата част, сменете ако има нещо за смяна, обезателно минете на реглаж след това и после ще се чудите как сте карали досега.
      Ами да ти кажа смених задни биалетки само те бяха разбити бях на стенд това ми казаха това смених после реглаж задница и предница , задницата според човека е перфектна имало 1мм отклонение ли колко вика, абее не е това проблема просто си бяга , амаа не е болка за умиране поне на мен не е ..
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Аз проблеми нямам и съм си много доволен от колата.Не ме е предавала.Единственото,за което внимавам е да не се зарина някъде толкова,че да повдигне предницата в дълбок сняг.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
          Ами да ти кажа смених задни биалетки само те бяха разбити бях на стенд това ми казаха това смених после реглаж задница и предница , задницата според човека е перфектна имало 1мм отклонение ли колко вика, абее не е това проблема просто си бяга , амаа не е болка за умиране поне на мен не е ..
          Май не са оправили всичко, щом бяга. Там има поне 12 тампона
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

• Де да знам какво има ама не мисля, че алфата е нещо повече от други коли , бях в така да се кажи местния сервиз в Хасково който прави диагностика на окачване , всеки ходят там техниката и всичко им е на ниво и си разбират от работа съмнявам се да са ми спестили нещо просто няма смисъл, аз дори не ги сменях при тях просто отидох да ми я прегледат колата.
            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Бе и аз имам проблеми с "игрива" задница в завой.
              Завия ли по-рязко и задницата тръва пред мен. Това е не само при зимни условия, а при малко пясък на асвалта.
              Колата я взехме със счупена биелетка и още тогава я смениха в BOSH Пазарджик. Там направиха и диагностика на ходовата част и казаха че всичко е добре.

Може би аз не съм добър шофьор, но задницата на колата тръгва на някъде при всяка възможност и всеки път като реша да понастъпя, иначе я карам кротичко - не ме влече да съм рейсър с кола.
              '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
              EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

• Трябва хубаво да ти погледне някой който разбира-6-те щанги отзад,както и тампоните на шенкелите....всичко е от значение....и добър реглаж разбира се...
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• аз смених всички тампончета отзат със полеоретан +биалетките,сега е стегната не носи,не скърца,а е и по евтинко,обаче да не забравяме и гумите,които са най-важни
                  156sportwagon 2.4jtd\140hp

Comment

Де да знам какво има ама не мисля, че алфата е нещо повече от други коли , бях в така да се кажи местния сервиз в Хасково който прави диагностика на окачване , всеки ходят там техниката и всичко им е на ниво и си разбират от работа съмнявам се да са ми спестили нещо просто няма смисъл, аз дори не ги сменях при тях просто отидох да ми я прегледат колата.
                    Ох, знаеш ли, че в София има реномирани сервизи за реглаж дето са назначили някой, който не знае, че 156 има за реглаж на задница. А ако имаш скапан тампон - имаш носене
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Ох, знаеш ли, че в София има реномирани сервизи за реглаж дето са назначили някой, който не знае, че 156 има за реглаж на задница. А ако имаш скапан тампон - имаш носене
                      Аз също съм на мнение, че не всички умеят да правят реглаж. И определено когато се направи както трябва се усеща.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Преди 5-6 год като купих колата смених всичко по задницата,последва реглаж.
                        После две нови предни зимни Гуудрич 205/55/16 и две пирелита зимни отзад
                        Вече 5-та зима не ми е мърдала ни задницата ни предницата!
                        И направо и по завои,колата си е чук.
                        Имам всички ситеми: ARS,ABS,VDC,ESP,H2O,парктроник,климатроник и т.н. ,верно е, че разлика голяма с тях или без тях,но дори и с изключен ASR много трудно се поднася отзад!
                        От пряспата на снимката (в пампорово) излязох точно с една лашка на първа с малко газ без да съм разчиствал,понеже нямаше с какво ...
                        На сухо време колата също е адски стабилна.
                        Има осезаема разлика дали си с вкл.ASR или не,когато я ръчкаш с пълна газ на някой кръгово...колата си държи траекторията си и се чува само писъкът на гумите...
                        Който му носи толкова много задницата,да си махне гумите с голям грайфер но пък 8-10 годишни и по твърди от асФалта и да си направи един качествен реглаж.
                        Attached Files
                        Last edited by Kamen666; d.m.y г., 21:18.
                        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

• Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                          Преди 5-6 год като купих колата смених всичко по задницата,последва реглаж.
                          Имам всички ситеми: ARS,ABS,VDC,ESP,H2O,парктроник,климатроник и т.н. ,верно е, че разлика голяма с тях или без тях,но дори и с изключен ASR много трудно се поднася отзад!
                          От пряспата на снимката (в пампорово) излязох точно с една лашка на първа с малко газ без да съм разчиствал,понеже нямаше с какво ...
                          Има осезаема разлика дали си с вкл.ASR или не,когато я ръчкаш с пълна газ на някой кръгово...колата си държи траекторията си и се чува само писъкът на гумите...
                          Който му носи толкова много задницата,да си махне гумите с голям грайфер но пък 8-10 годишни и по твърди от асФалта и да си направи един качествен реглаж.
                          Подкрепям
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                            Преди 5-6 год като купих колата смених всичко по задницата,последва реглаж.
                            Ами аз закакво цял живот псувам това Хасково , ами ей затова уш правиш пари даваш , а накрая ку***, така и с зацепване и с какво ли още не ... ами ще търся друг стенд в друг град

Comment

Ами аз закакво цял живот псувам това Хасково , ами ей затова уш правиш пари даваш , а накрая ку***, така и с зацепване и с какво ли още не ... ами ще търся друг стенд в друг град
                              Батка пробвай стенда на МБК
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Артик, тва е щото там карате само Мерцедеси и БМВ-та. Tи кЪ я мислиш тъз работа, чоджум
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X